^

 • 1 Köszöntelek honlapomon!
  Útmutató az Élethez az Ayurvéda tanításai által - ez a küldetésem, s a hivatásom, melynek segítségével téged is támogatlak a Holisztikus egészségmegőrzés útján! :)
 • 2 Köszöntelek honlapomon!
  Útmutató az Élethez az Ayurvéda tanításai által - ez a küldetésem, s a hivatásom, melynek segítségével téged is támogatlak a Holisztikus egészségmegőrzés útján! :)
 • 3 Köszöntelek honlapomon!
  Útmutató az Élethez az Ayurvéda tanításai által - ez a küldetésem, s a hivatásom, melynek segítségével téged is támogatlak a Holisztikus egészségmegőrzés útján! :)
 • 4 Köszöntelek honlapomon!
  Útmutató az Élethez az Ayurvéda tanításai által - ez a küldetésem, s a hivatásom, melynek segítségével téged is támogatlak a Holisztikus egészségmegőrzés útján! :)
 • 5 Köszöntelek honlapomon!
  Útmutató az Élethez az Ayurvéda tanításai által - ez a küldetésem, s a hivatásom, melynek segítségével téged is támogatlak a Holisztikus egészségmegőrzés útján! :)
50%

Christmas Special day Offer


A Természet éltető ereje - az Ayurvédiától!

Egészség - Teljesség - Természetesség

Kedves Látogató!

Üdvözöllek az Ayurvédia oldalán!

A honlap jelenleg fejlesztés alatt áll, a szolgáltatásaimról hamarosan ismét olvashatsz majd.

Kérlek, látogass vissza később!

Üdvözlettel:

Horváth-Kovács Diána

 

Swedana, azaz gőzölés, melegítés, puhítás. Valamennyi ayurvédikus masszázs végső lépése a test átgőzölése. Különleges eljárás, de az Ayurvédában mindennapos. 

Az Ayurvédiában a kezdetektől fogva fontosnak tartjuk az ayurvédikus tradíciók megőrzését. A gőzölés nem egy opcionálisan választható szolgáltatás, hanem fontos, hogy minden testkezelés ezzel a nagyon kellemes rítussal végződjön. Miért fontos a gőzölés?

-        az ayurvédikus masszázs során alkalmazott fogások és bőséges meleg olajozás segíti a testben megtelepedett méreganyagok fellazulását. A gőz segítségével ezek a nem kívánatos anyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, s ezáltal könnyebben eltávoznak testünk csatornáin keresztül

-        a gőzölés hatására az alkalmazott hidegen sajtolt organikus olajok hatékonyabban jutnak el szervezetünk sejtjeihez.

-        a meleg gőz oldja az izmok fájdalmas merevségét, kötöttségét, ezenkívül az elme szorongó, kifáradt állapotait is csodásan kezeli! Az idegrendszer csak profitál a gőzölő eljárással!

Mi történik, ha az ayurvédikus masszázst nem követi gőzölés?

Mindaz, amit fellazítottunk és előmozdítottunk a szövetek mélyéről, átterjedhet a környező szövetekre. A gőzölés azonban a cseppfolyósítás által segíti a szövetekből való eltávozást és a testből történő kiürítést.

A gőzölés (swedana) kivitelezésének több lehetséges módja is van. Az Ayurvédiában kétféle módon támogatjuk vendégeink szépülését, méregtelenedését.

Az egyik mód, a nadi swedana, amely kozmetikai vapozonon keresztüli gőzölést jelent. Ennek a gőzölési formának a pozitív oldala, hogy bár melegít, de nem éri egyszerre az egész testet. Vannak olyanok, akik nem szeretik a tömény meleget, sőt, nem is kezelhetők nagyfokú melegítéssel, pl. szívbetegek.

A másik mód, a swedana dobozban történő gőzölés. Ezen gőzölés során a testet egyformán éri a gőz minden pillanatban. A zárt doboz, melyből a fej a szabad levegőn van, felejthetetlen és intenzív verejtékező élményt ad annak, aki ezt választja. Az Ayurvédiában ülő dobozzal várjuk kedves vendégeinket! Pár képe központunk Swedana dobozáról:

 

 

Ki nem használhatja a Swedana dobozt?

-        kezeletlen magas vérnyomásos, szívbeteg emberek

-        gyulladt bőrbetegséggel küzdők

-        várandós/szoptató anyák

-        idős, legyengült szervezet

-        lábszárfekély, trombózis esetén

-        érszűkület, érelmeszesedés esetén

-        bármilyen akut gyulladás során

-        lázas állapotban

-        daganatos betegség esetén

Az Ayurvédiában elérhető mindkét gőzölési mód.

Az Abhyanga masszázsunk után automatikusan a nadi swedana eljárást alkalmazzuk. Ez a gőzölés az Abhyanga masszázs szerves részét képezi, a gőzölésnek nincsen külön díja, azt tartalmazza az Abhyanga masszázs ára.

A swedana doboz használata külön szolgáltatási díjjal rendelkezik. Abhyanga, Udwartan masszázsok során amennyiben ön ezt a gőzölési módot választja, 2500 Ft külön díjat számolunk fel.

Várjuk önt szeretettel masszázsainkra!

 

 

 

AYURVÉDIA Házirend

Tisztelt leendő és meglévő ügyfeleink!

Az Ayurvédiában való szolgáltatások gördülékeny igénybevételéhez kérjük, olvassák el házirendünket, melynek megfogalmazására az ügyfeleinkkel való bizalomteljes kapcsolatunk meg-és fenntartása vezetett minket.

BEJELENTKEZÉS

Vendégeink a hét 5 napján, hétfőtől péntekig, 9.00-18.00-ig kérhetnek masszázskezelésre időpontot az alábbi telefonszámainkon:

Riba Zsófia – 06309220266

Horváth-Kovács Diána – 06304460500

Hétvégén (szombaton és vasárnap) a telefonos időpontegyeztetés szünetel. A hét bármelyik napján (hétfőtől vasárnapig) e-mailben is kérhető időpont az ayurveda kukac ayurvedia.hu e-mail címen.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy sms megkeresésekre nem áll módunkban reagálni. Amennyiben azonnali választ szeretne megkeresésére, javasoljuk, hogy telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot. Ekkor sem biztos, hogy hívására tudunk válaszolni, hiszen előfordulhat, hogy éppen masszírozunk. Amint lehetőségünk van rá, visszahívjuk önt.

 

ÉRKEZÉS

A masszázskezelésekre kérjük, hogy minimum 5 perccel korábban a kapott időpontnál érkezzenek meg hozzánk vendégeink (Pl. 15 órás időpontra 14.55-kor). A kapott időpont a masszázs kezdésének időpontja, nem pedig az érkezésé. Munkatempónk elég feszített, igyekszünk sok ember masszázs igényét kielégíteni, így munkánk elengedhetetlen tényezője a pontos kezdés. Kérjük ugyanakkor, hogy a jóval korábbi érkezést (15-30 perc) is legyenek szívesek elkerülni, hiszen előfordulhat, hogy éppen kezelés folyik, és ilyenkor nem tudjuk megszakítani a masszázst a korábban érkező vendég fogadása miatt. Sajnos így beengedni sem tudjuk önöket.

 

MUNKAIDŐN TÚLI MUNKAVÉGZÉS

Amennyiben vendégeink igényt tartanak a hivatalos munkaidőn túli szolgáltatás igénybevételére, kérjük, egyeztessenek előzetesen velünk erről. Előfordulhat, hogy ez működik nálunk, viszont munkaidőn túl kiegészítő órabért számolunk fel a meglévő masszázsdíjra. Ennek mértékéről kérjük érdeklődjön kezelőjénél, köszönjük!

HELYISMERET

Kérjük az először hozzánk látogató vendégeinket, hogy előzetesen tájékozódjanak a masszázsközpontunkhoz történő eljutás lehetőségeiről az esetleges késések elkerülése érdekében. Előfordul, hogy miközben kezelünk, vendégeink telefonon próbálnak megkeresni minket és iránymutató segítséget kérni, hogy találhatnak el hozzánk. Sajnos nem mindig tudunk telefonhívásokra válaszolni, amikor kezelünk.

KÉSÉS

Megértésüket kérjük, amennyiben ügyfeleink késése esetén a masszázst a késés idejével egyenlő mértékben lerövidítjük. Ennek oka az, hogy a következő vendég idejéből nem szeretnénk elvenni, illetve nekünk masszőröknek is szükségünk van regenerálódási időre, tisztasági szünetre.

A késés mértéke lehet nagymértékű is (nem egyszer fordult elő 20-30 perces késés is). Mivel vendégeink az előre egyeztetett időtartamra foglalják szabadidőnket, így a már előre egyeztetett masszázs szolgáltatási díját számoljuk fel késés esetén is.

 

IDŐPONT LEMONDÁSA

Előfordulhat, hogy valamely vendégünk nem tud eljutni hozzánk kezelésre az előre egyeztetett időpontra. Kérjük, hogy egy esetleges időpont lemondást mielőbb szíveskedjenek velünk egyeztetni. Időpontlemondását az időpontot megelőző nap reggel 9 óráig kérjük lemondani. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a lemondott kezelés árát a következő alkalommal felszámítjuk az aktuális kezelés ára mellé. Meglévő bérlet esetén a le nem mondott vagy a túl későn lemondott alkalmat lehúzzuk.

Ettől eltekintünk, amennyiben vendégünk a lemondásra kerülő időpontra maga helyett küld valakit a kezelésre. Bár szigorúnak tűnhet házirendünk ezen pontja, mégis kérjük gondoljanak bele a mi helyzetünkbe, illetve hogy önöknek is kellemetlen lenne, ha pl. egy régóta fájó foguk kezelését a fogorvosuk lemondaná. Az Ayurvédiában várólista van, nem mindenki tud azonnali időponthoz jutni, így időre van szükségünk, hogy egy esetleges lemondás miatt az önök helyére valaki mást kezelésre hívjunk. És sajnos még így sem biztos, 1 nappal az időpont előtt, hogy be tudjuk tölteni az önök helyét. Köszönjük megértésüket!

 

HIGIÉNIA

Mivel egészségügyi területen dolgozunk, így fontos számunkra, hogy minden vendégünk a lehető legtisztább környezetben kaphassa meg kezelését. Ezért egy nap több alkalommal is fertőtlenítést végzünk a masszázsszobákban, illemhelyeinken, valamint a fürdőszobában. Kérjük vendégeinket, hogy ezen helyiségek használatában figyeljenek oda az önök után érkező vendégre, őt milyen körülmények fogadják majd. A bejáratnál kérjük, vegyék le utcai cipőjüket, a masszázsszobákba és belső helyiségeinkbe csakis papucsba lehet továbbhaladni. Hozhatnak vendégeink saját papucsot is, de mi is tudunk adni papucsot. A papucs azért elengedhetetlenül fontos, mert a masszázskezelések során a talp olajos/krémes lesz. Minden vendégünk talpát a kezelés végén letörüljük, de a törlés ellenére is a talp csúszhat, olyan sikamlós felületet hagyva maga után, amibe vendégeink és jómagunk is elcsúszhatunk. Az esetleges balesetek elkerülése végett kérjük szíves együttműködésüket!

 

ZAVARTALANSÁG

Masszázskezeléseink zavartalansága végett kérjük mobiltelefonjaik mellőzését a kezelés ideje alatt. Amennyiben mobilkészülékeiket az előtérben hagyják, kérjük, hogy halkítsák/némítsák el a készülékeket, hogy ne zavarja a telefon csengése kollégáink nyugodt munkavégzését, illetve az önök kikapcsolódását.

 

BÉRLETEK ÉRVÉNYESSÉGE

5 alkalmas bérleteink érvényességi ideje 3 hónap. A bérletek idejének lejártával azok felhasználási idejének meghosszabbítására nincs lehetőség, a megmaradt alkalmak elévülnek.

 

FIZETÉS               

Központunkban csak készpénzes fizetésre van jelenleg lehetőség. A bankkártyás fizetés és a hitelre történő masszázs igénybevétele nem lehetséges. Kérjük önöket, hogy lehetőség szerint rendelkezzenek annyi apróval vagy váltópénzzel a fizetéskor, mely megkönnyíti munkánkat, hiszen visszaadni, ha aznap pl. mindenki nagy címlettel fizetett, számunkra is nehézkes.

 

EÜ ÁLLAPOT FONTOSSÁGA

A masszázst mindenki saját felelősségére veheti igénybe. Új vendégek esetében mi is az első alkalommal rákérdezünk a masszázs esetleges ellenjavallataira, de vendégeink olvashatnak erről honlapunkon is az alábbi linkre kattintva: http://ayurvedia.hu/svedmasszazs.html

Amennyiben ön nem tájékoztat bennünket fennálló egészségügyi állapotáról kellően és elhallgatja a masszázs végzését kizáró betegségét, abban az esetben egészségéért felelősséget nem tudunk vállalni.

Kérjük, hogy ha ön beteg, arról tájékoztasson minket! Nem minden esetben szükséges a masszázst elnapolni, de pl. fertőző betegségeknél szeretnénk óvni a saját és a hozzánk ön után érkező vendégek egészségét is, mindemellett ön sem örülne, ha egy betegséget az amúgy is legyengült szervezetében a masszázs tovább terjesztene.

 

KÁROKOZÁS

Felhívjuk vendégeink szíves figyelmét, hogy amennyiben ön odafigyelés hiányában kárt okoz központunk berendezési tárgyaiban, az okozott kárt a masszázs végén felszámítjuk. Köszönjük megértését! Bízunk benne, ön is egyetért velünk, hiszen a masszázst kiegészítő berendezések nem csak az ön, de más vendégek érdekeit, kényelmét is szolgálják és azok hiányában, vagy sérülésekor a mi szolgáltatási színvonalunk is csökkenhet.

 

A házirendünket minden hozzánk bejelentkező és masszázst igénybevevő vendég a kezelés megkezdésével automatikusan elfogad. A házirendet a szolgáltató bármikor módosíthatja, a módosításról vendégeinknek minden esetben tájékoztatást küldünk.

Köszönjük együttműködő megértésüket!

Horváth-Kovács Diána és Riba Zsófia masszőzök

AYURVÉDIA Házirend

Tisztelt leendő és meglévő ügyfeleink!

Az Ayurvédiában való szolgáltatások gördülékeny igénybevételéhez kérjük, olvassák el házirendünket, melynek megfogalmazására az ügyfeleinkkel való bizalomteljes kapcsolatunk meg-és fenntartása vezetett minket.

BEJELENTKEZÉS

Vendégeink a hét 5 napján, hétfőtől péntekig, 9.00-18.00-ig kérhetnek masszázskezelésre időpontot a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken.

ÉRKEZÉS

A masszázskezelésekre kérjük, hogy minimum 5 perccel korábban a kapott időpontnál érkezzenek meg hozzánk vendégeink (Pl. 15 órás időpontra 14.55-kor). A kapott időpont a masszázs kezdésének időpontja, nem pedig az érkezésé. Munkatempónk elég feszített, igyekszünk sok ember masszázs igényét kielégíteni, így munkánk elengedhetetlen tényezője a pontos kezdés. Kérjük ugyanakkor, hogy a jóval korábbi érkezést (15-30 perc) is legyenek szívesek elkerülni, hiszen előfordulhat, hogy éppen kezelés folyik, és ilyenkor nem tudjuk megszakítani a masszázst a korábban érkező vendég fogadása miatt. Sajnos így beengedni sem tudjuk önöket.

 

MUNKAIDŐN TÚLI MUNKAVÉGZÉS

Amennyiben vendégeink igényt tartanak a hivatalos munkaidőn túli szolgáltatás igénybevételére, kérjük, egyeztessenek előzetesen velünk erről. Előfordulhat, hogy ez működik nálunk, viszont munkaidőn túl kiegészítő órabért számolunk fel a meglévő masszázsdíjra. Ennek mértékéről kérjük érdeklődjön kezelőjénél, köszönjük!

 

HELYISMERET

Kérjük az először hozzánk látogató vendégeinket, hogy előzetesen tájékozódjanak a masszázsközpontunkhoz történő eljutás lehetőségeiről az esetleges késések elkerülése érdekében. Előfordul, hogy miközben kezelünk, vendégeink telefonon próbálnak megkeresni minket és iránymutató segítséget kérni, hogy találhatnak el hozzánk. Sajnos nem mindig tudunk telefonhívásokra válaszolni, amikor kezelünk.

 

KÉSÉS

Megértésüket kérjük, amennyiben ügyfeleink késése esetén a masszázst a késés idejével egyenlő mértékben lerövidítjük. Ennek oka az, hogy a következő vendég idejéből nem szeretnénk elvenni, illetve nekünk masszőröknek is szükségünk van regenerálódási időre, tisztasági szünetre.

A késés mértéke lehet nagymértékű is (nem egyszer fordult elő 20-30 perces késés is). Mivel vendégeink az előre egyeztetett időtartamra foglalják szabadidőnket, így a már előre egyeztetett masszázs szolgáltatási díját számoljuk fel késés esetén is.

 

IDŐPONT LEMONDÁSA

Előfordulhat, hogy valamely vendégünk nem tud eljutni hozzánk kezelésre az előre egyeztetett időpontra. Kérjük, hogy egy esetleges időpont lemondást mielőbb szíveskedjenek velünk egyeztetni. Időpontlemondását az időpontot megelőző nap reggel 9 óráig kérjük lemondani. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a lemondott kezelés árát a következő alkalommal felszámítjuk az aktuális kezelés ára mellé. Meglévő bérlet esetén a le nem mondott vagy a túl későn lemondott alkalmat lehúzzuk.

Ettől eltekintünk, amennyiben vendégünk a lemondásra kerülő időpontra maga helyett küld valakit a kezelésre. Bár szigorúnak tűnhet házirendünk ezen pontja, mégis kérjük gondoljanak bele a mi helyzetünkbe, illetve hogy önöknek is kellemetlen lenne, ha pl. egy régóta fájó foguk kezelését a fogorvosuk lemondaná. Az Ayurvédiában várólista van, nem mindenki tud azonnali időponthoz jutni, így időre van szükségünk, hogy egy esetleges lemondás miatt az önök helyére valaki mást kezelésre hívjunk. És sajnos még így sem biztos, 1 nappal az időpont előtt, hogy be tudjuk tölteni az önök helyét. Köszönjük megértésüket!

 

HIGIÉNIA

Mivel egészségügyi területen dolgozunk, így fontos számunkra, hogy minden vendégünk a lehető legtisztább környezetben kaphassa meg kezelését. Ezért egy nap több alkalommal is fertőtlenítést végzünk a masszázsszobákban, illemhelyeinken, valamint a fürdőszobában. Kérjük vendégeinket, hogy ezen helyiségek használatában figyeljenek oda az önök után érkező vendégre, őt milyen körülmények fogadják majd. A bejáratnál kérjük, vegyék le utcai cipőjüket, a masszázsszobákba és belső helyiségeinkbe csakis papucsba lehet továbbhaladni. Hozhatnak vendégeink saját papucsot is, de mi is tudunk adni papucsot. A papucs azért elengedhetetlenül fontos, mert a masszázskezelések során a talp olajos/krémes lesz. Minden vendégünk talpát a kezelés végén letörüljük, de a törlés ellenére is a talp csúszhat, olyan sikamlós felületet hagyva maga után, amibe vendégeink és jómagunk is elcsúszhatunk. Az esetleges balesetek elkerülése végett kérjük szíves együttműködésüket!

 

ZAVARTALANSÁG

Masszázskezeléseink zavartalansága végett kérjük mobiltelefonjaik mellőzését a kezelés ideje alatt. Amennyiben mobilkészülékeiket az előtérben hagyják, kérjük, hogy halkítsák/némítsák el a készülékeket, hogy ne zavarja a telefon csengése kollégáink nyugodt munkavégzését, illetve az önök kikapcsolódását.

 

BÉRLETEK ÉRVÉNYESSÉGE

5 alkalmas bérleteink érvényességi ideje 3 hónap. A bérletek idejének lejártával azok felhasználási idejének meghosszabbítására nincs lehetőség, a megmaradt alkalmak elévülnek.

 

FIZETÉS               

Központunkban csak készpénzes fizetésre van jelenleg lehetőség. A bankkártyás fizetés és a hitelre történő masszázs igénybevétele nem lehetséges. Kérjük önöket, hogy lehetőség szerint rendelkezzenek annyi apróval vagy váltópénzzel a fizetéskor, mely megkönnyíti munkánkat, hiszen visszaadni, ha aznap pl. mindenki nagy címlettel fizetett, számunkra is nehézkes.

 

EÜ ÁLLAPOT FONTOSSÁGA

A masszázst mindenki saját felelősségére veheti igénybe. Új vendégek esetében mi is az első alkalommal rákérdezünk a masszázs esetleges ellenjavallataira, de vendégeink olvashatnak erről honlapunkon is az alábbi linkre kattintva: http://ayurvedia.hu/svedmasszazs.html

Amennyiben ön nem tájékoztat bennünket fennálló egészségügyi állapotáról kellően és elhallgatja a masszázs végzését kizáró betegségét, abban az esetben egészségéért felelősséget nem tudunk vállalni.

Kérjük, hogy ha ön beteg, arról tájékoztasson minket! Nem minden esetben szükséges a masszázst elnapolni, de pl. fertőző betegségeknél szeretnénk óvni a saját és a hozzánk ön után érkező vendégek egészségét is, mindemellett ön sem örülne, ha egy betegséget az amúgy is legyengült szervezetében a masszázs tovább terjesztene.

 

KÁROKOZÁS

Felhívjuk vendégeink szíves figyelmét, hogy amennyiben ön odafigyelés hiányában kárt okoz központunk berendezési tárgyaiban, az okozott kárt a masszázs végén felszámítjuk. Köszönjük megértését! Bízunk benne, ön is egyetért velünk, hiszen a masszázst kiegészítő berendezések nem csak az ön, de más vendégek érdekeit, kényelmét is szolgálják és azok hiányában, vagy sérülésekor a mi szolgáltatási színvonalunk is csökkenhet.

 

A házirendünket minden hozzánk bejelentkező és masszázst igénybevevő vendég a kezelés megkezdésével automatikusan elfogad. A házirendet a szolgáltató bármikor módosíthatja, a módosításról vendégeinknek minden esetben tájékoztatást küldünk.

Köszönjük együttműködő megértésüket!

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

BEVEZETÉS
Horváth-Kovács Diána, 1116 Budapest, Fonyód utca 17. (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) szerint az alábbi tájékoztatást adjuk.

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza: http://ayurvedaoktatas.hu/ Az adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: A fenti oldalak Adatvédelem aloldalán. A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

AZ ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGEI:

Név: Horváth-Kovács Diána

Székhely: 1116 Budapest, Fonyód utca 17.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06304460500

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

3. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

4. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

5. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

6. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

7. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVEK

A személyes adatok:

a) kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

b) gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);

c) az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

d) pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);

e) tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

f) kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

ADATKEZELÉSEK

TANFOLYAMSZERVEZÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Jelszó

A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja.

Vezeték-és keresztnév

A kapcsolatfelvételhez, a tanfolyamra való jelentkezéshez és a szabályszerű számla kiállításához szükséges.

E-mail cím

Kapcsolattartás.

Telefonszám

Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szervezezéshez kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.

Számlázási név és cím

 A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

Az e-mail cím nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.

2. Az érintettek köre: A tanfolyamainkra jelentkező személyek

3. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Az érintett által megadott bármely személyes adat törléséről az adatkezelő a GDPR 19. cikke alapján, elektronikus úton tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett törlési kérelme kiterjed az általa megadott e-mail címre is, akkor az adatkezelő a tájékoztatást követően az e-mail címet is törli. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

4. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő egy személyben kezelheti, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

5. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

• Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
• tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
• az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

6. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
- postai úton a 1116 Budapest, Fonyód utca 17.  címen,
- e-mail útján a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen,
- telefonon 06304460500 számon.

7. Az adatkezelés jogalapja:

7.1. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja,

7.2. Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

7.3. A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.

7.4. A szerződésből eredő követelések érvényesítése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:21. §-a szerint 5 év.

6:22. § [Elévülés]
(1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a követelések öt év alatt évülnek el.
(2) Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé válik.
(3) Az elévülési idő megváltoztatására irányuló megállapodást írásba kell foglalni.
(4) Az elévülést kizáró megállapodás semmis.

8. Tájékoztatjuk, hogy

• az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges.
• köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni.
• az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk a rendelését feldolgozni.

AZ IGÉNYBE VETT ADATFELDOLGOZÓK


Tárhely-szolgáltató

1. Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

2. Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

·         Név: MAXER Hosting Kft.

·         Székhely: 9024 Győr, Repce u. 24

·         Levelezési cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u.18-22.

·         Számlaszám: CIB Bank 10700031-43547609-51100005

·         E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

·         Telefonszám: +3612579913

3. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

4. Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

5. Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

6. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

7. Az adatfeldolgozás jogalapja: a 6. cikk (1) bekezdés c) és f) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

 HÍRLEVÉL, DM TEVÉKENYSÉG

1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse.

2. Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

3. Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

4. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Név,

Azonosítás,

E-mail cím.

a hírlevélre való feliratkozás lehetővé tétele, kapcsolattartás.

A feliratkozás időpontja

Technikai művelet végrehajtása.

5. Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.

6. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek (e-mail, sms, push üzenet) küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

7. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

8. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő sales és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

9. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

• Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
• tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
• az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

10. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
- postai úton a 1116 Budapest, Fonyód utca 17. címen,
- e-mail útján a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen,
- telefonon 06304460500 számon.

11. Az érintett bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről.

12. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) és f) pontja, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése:

A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

13. Tájékoztatjuk, hogy

• az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul.
• szükséges a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretne kapni tőlünk.
• az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.

PANASZKEZELÉS

1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Személyes adat Az adatkezelés célja
Vezeték-és keresztnév Azonosítás, kapcsolattartás.
E-mail cím Kapcsolattartás.
Telefonszám Kapcsolattartás.
Számlázási név és cím Azonosítás, a megrendelt termékekkel kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.

2. Az érintettek köre: A webshop weboldalon vásárló és minőségi kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett.

3. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A felvett kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adott válasz másolati példányait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.

4. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő sales és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

5. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

• Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
• tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
• az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

6. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:
- postai úton a 1116 Budapest, Fonyód utca 17. címen,
- e-mail útján a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen,
- telefonon 06304460500 számon.

7. Az adatkezelés jogalapja: 6. cikk (1) bekezdés c) pont, és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése.

8. Tájékoztatjuk, hogy

• a személyes adat szolgáltatása szerződéses kötelezettségen alapul.
• a szerződés megkötésének előfeltétele a személyes adatok kezelése.
• köteles a személyes adatokat megadni, hogy panaszát kezelni tudjuk.
• az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk kezelni a hozzánk beérkezett panaszát.


KÖZÖSSÉGI OLDALAK

1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

3. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

5. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

ÜGYFÉLKAPCSOLATOK ÉS EGYÉB ADATKEZELÉSEK

1. Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

2. Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.

3. E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

4. Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

5. A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

1. A hozzáférés joga

Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

2. A helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

3. A törléshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.

4. Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e Ön jogos indokaival szemben.

6. Az adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta (...)

7. A tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a (...) kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.

8. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

9. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:
• Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
• meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
• Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

 

INTÉZKEDÉSI HATÁRIDŐ

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

a) a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;

b) a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;

c) fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;

d) az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

Adatkezelő adatbiztonsági intézkedései: jelszó, saját szerver, saját jelszó minden dolgozónak, különböző szintű jogosultságok a programokhoz, iratmegsemmisítő.

 

AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSA AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:
• az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
• az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
• a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

 

ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSE A HATÓSÁGNAK

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.


PANASZTÉTELI LEHETŐSÉG

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ZÁRSZÓ

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

- A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.)
- 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
- 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
- 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
- 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról
- A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről
- Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről

 

 

Copyrigcht © 2024 Golden Line