Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Ayurvédikus masszázs PDF Nyomtatás Email

Az ayurvédikus masszázsok egyedisége

India neve az európaiak számára összefonódik az egzotikumok világával, a színek és illatok forgatagával, az emberi szegénységgel, a kulturális gazdagsággal és a pikáns ételekkel.
 
Más megközelítéssel azonban India az Ayurvéda, az ayurvédikus masszázsok és a jóga őshazája. Ennek a csodás kultúrának a tanításai társadalmunk szellemi fejlődésre és az ősi igazságok tanításaira vágyó jelentős rétegének komoly hívó szót jelent. Elmerülve az ayurvédikus masszázs szellemiségét átható Ayurvéda tanításaiban megdöbbenünk, vagy éppen belegyezően nyugtázzuk, hogy tanításai egyáltalán nem állnak messze tőlünk. Hiszen hiába a távolság, a civilizációs különbségek, az ember mégiscsak ember, a lélek fogalma pedig már 5000 évvel ezelőtt sem jelentett mást, mint napjainkban.
 
 
Az ayurvédikus masszázs nem más, mint egy olyan - Indiából származó - az embert holisztikus gondolkodásmóddal kezelő masszázsterápia, mely az ősi Ayurvédikus tanításokból töltekezik. Lényege, hogy a masszázsra érkező vendég személyiségtípusának megállapításával (egy rövid beszélgetés segítségével) a számára megfelelő masszázsban részesüljön. Az Ayurvéda alaptétele ugyanis, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel. A masszázs során a személyreszabottságot az egyedi olajhasználat biztosítja, hiszen a természet ízeinek gyógyító ereje nyugtatja, hűti, vagy éppen felfrissíti a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően.
 
 
A különböző ayurvédikus testtípusokra használt olajok tehát harmóniába hozzák az adott személyiségtípust mind fizikailag, mind mentálisan. Nem csoda, hogy az ayurvédikus masszázs végeztével vendégeink testileg, lelkileg jobban érzik magukat, harmóniába kerülnek önmagukkal és ez segítségükre lesz a környezettel való egyensúly kialakításában is.
 
 
Az ayurvédikus masszázs során a kezelendő testrészt (fej, talp) vagy a teljes testet meleg olajos simító, dörzsölő, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk a beszélgetés után kiválasztott természetes eredetű olajokkal. A masszázs végeztével az előre egyeztetett és gondosan kiválasztott technikának megfelelően gyógynövényes főzettel átgőzöljük (Abhyanga, Padabhyanga, Shiroabhyanga,), vagy különböző tartalommal megtöltött batyuval átdörzsöljük (Navarakizi) a testet, illetve testrészt.

Hogyan válasszunk kezelést? 

Az „Ayurvédikus masszázs” menüpontban felsorolt masszázsok nevére klikkelve megjelenik a masszázs speciális hatásainak listája, valamint, hogy milyen állapotok esetén javasoltak. Amennyiben nem tud választani a masszázsok közül, illetve megelőzés, pihenés céllal szeretne részt venni masszázsunkon, engedje meg, hogy segítsünk Önnek. Kollégáink szakmai tanácsadással állnak rendelkezésére telefonos elérhetőségeinken.
 
A masszázsok terápiás céllal is igénybe vehetőek. A masszázsterápia felállításához személyes egyeztetés szükséges!
  
A pihenés és gyógyulás elengedhetetlen feltétele a csendes, nyugodt környezet, valamint felkészült masszőr személye egyaránt. Központunkat igyekeztünk ennek szellemében kialakítani.
 
Szeretettel várjuk ayurvédikus masszázsainkra!
 
RocketTheme Joomla Templates