Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

érdekes írások
Az egészség PDF Nyomtatás Email

Mi is tulajdonképpen az egészség? Maga a szó is hordozza az egész kifejezést, mint ahogy valami egész, kerek. Sokat emlegetjük, beszélünk róla, mindenki számára viszonylag teljesen egyértelműnek tűnik, a mélyére ásva a dolognak, viszont nem biztos, hogy olyan egyértelmű meghatározni.

 

Bővebben...
 
Masszázs – miért váljon életed szerves részévé? PDF Nyomtatás Email

A különböző masszázsokról szóló hirdetésekben olvasható, mennyire fontos, hogy a masszázs az életünk részévé váljon. Sokszor sablon mondatokkal találkozunk, melynek jelentőségét nem mindig érezzük magunkénak. Szeretnénk a testünk működéséből kiindulva tiszta képet adni arról, miért érdemes beépíteni életünkbe a masszázsra járás üdítő pillanatait. 

Bővebben...
 
A vállfájdalmakról PDF Nyomtatás Email

 Az ízületi fájdalmak kialakulásuk és a szükséges kezelés alapján két csoportra bonthatók: a gyulladásos eredetű és a kopásos, azaz degeneratív megbetegedésekre. A leggyakoribb panaszok közé tartozik a váll ízületi gyulladása és az ezzel járó makacs vállfájdalom, ami azért olyan elviselhetetlen, mert általában nyilalló és hirtelen érzés, illetve azért, mert a kezét az ember minden nap nagyon sokat kell használja.

Bővebben...
 
A csontritkulás miatti csigolya összeroppanásról PDF Nyomtatás Email
A csigolya összeroppanás nagyon nagy mértékben jellemző osteoporosisban (csontritkulásban) szenvedő betegeknél, akik megfelelő kezelés nélkül súlyos töréseket szenvedhetnek, főként gerincoszlop tekintetében.  A csigolya összeroppanás fokozatosan alakulhat ki a csontritkulás fokától függően.
Bővebben...
 
A discus hernia (porckorongsérv) PDF Nyomtatás Email
A degeneratív gerincelváltozások egyik legsúlyosabb, legnagyobb fájdalommal járó következménye a gerincsérv (discus hernia). A csigolyák között találhatóak a porckorongok, melyek a csigolyák közötti súrlódást hivatottak csökkenteni. A porckorongokban van egy kocsonyás anyag, amelyet nucleus pulposus-nak nevezünk.
Bővebben...
 
A fejfájások kezelése masszázzsal gyógyszerek nélkül PDF Nyomtatás Email

 A fejfájásokat több csoportba sorolhatjuk. Általában elmondható, hogy jellegzetes okkal indulnak, és jellegzetes helyen érezzük őket. A különböző típusoknál a fejfájás erőssége és lokalizációja eltérhet. 

Bővebben...
 
Tudnivalók az Ayurvédikus masszázsokról PDF Nyomtatás Email
Sokan kérdezik tőlem nap, mint nap, hogy mi az, ami megkülönbözteti az ayurvédikus masszázst a svéd- vagy gyógymasszázstól? Az első és legfontosabb különbség a hatásmechanizmusban rejlik.
Bővebben...
 
Az Ayurvédikus testtípusok PDF Nyomtatás Email
Az Ayurvédikus gyógyítás és terápiák alapját, milyenségét meghatározzák az egyes egyének ayurvédikus testtípusai. Az ayurvédikus testtípus nem más, mint az Ayurvéda alapfilozófiáját adó 5 őselem (éter, levegő, tűz, víz, föld) bizonyos mértékű dominanciája az egyes emberekben.
Bővebben...
 
Lumbágó és isiász kezelése masszázzsal! PDF Nyomtatás Email
  Lumbágón (derékzsába, németesen: hexensussz) és isiászon (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalmat értjük. Az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, melyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat. Mindig mialgia-val,  izomfájdalmmal jár.
Bővebben...
 
Készítsd fel a gerinced a terhességre! PDF Nyomtatás Email
Deréktáji problémák terhesség alatt és után: A fokozott ágyéki homorulat (lumbalis lordosis). A lumbalis lordosis nem más, mint az ágyéki gerinc homorulatának a fokozódása.  Jellemző tartáshiba. Nőknél gyakoribb, hiszen a csípőlapátok szélesebbek.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

oldal 1 / 2
RocketTheme Joomla Templates