Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Abhyanga PDF Nyomtatás Email

Abhyanga masszázs, érzékeken túli élmény
 
Az Abhyanga masszázs az ayurvédikus masszázsok kezdő gyöngyszeme. Az Abhyanga kezelés látványos hatása a testi szövetek megfiatalodása, a ráncok kisimulása, és a lélek teljes kipihentsége.
 
Az indiai teljes testre kiterjedő olajos masszázs az Ayurvéda holisztikus szemléleténél fogva minden embert egyedi olajokkal kezel. Az olajok kiválasztása függ az adott személy ayurvédikus testalkatától. Az ayurvédikus testalkat elemzésekor figyelembe vesszük a szervezet külső és belső adottságait, valamint az ember mentalitását. A választott olaj/olajok egyensúlyozzák az egyes elemek felborulása keltette finom elmozdulásokat (pl. bőr szárazság, ekcéma, töredezett haj, pszichés kimerültség).
 
Az Abhyanga meleg olajos ayurvédikus masszázs 90 perces időtartamában az egész testet meleg olajos masszázsban részesítjük. Az ayurvédikus masszázsok a többi masszázsfajtától eltérően érintik a fej, a has és a mellkas területeit is. A test a fejtetőtől a lábujjak végéig finom meleg, 100% növényi tartalmú, hidegen sajtolt olajban ázik.
 
Az Abhyanga masszázs élettani hatásai:
 
-   a masszázs csodálatos kipihentség érzetet kölcsönöz mind szellemileg, mind testileg
-   a bőr repedései, ráncai feltöltődnek, mely sima és bársonyos tapintású bőrt eredményez testszerte
-   a szervezet méregtelenítései folyamatai fokozódnak, a meleg olajok eljutnak sejtszintig és ott fejtik ki feloldó hatásukat
-   a masszázs hatására oldódnak az izmok merevségei, feszültségei
-   oldódik mindenfajta testi fájdalom (pl. migrén, izom- és izületi fájdalmak, nyaki- és deréktáji merevségek)
-   az Abhyanga ayurvédikus masszázs gyógyír a száraz, a kicserepesedett, az érzékeny, kipirosodásra, viszketésre hajlamos bőrnek
-   lecsendesül az elme, az idegrendszer kipihentté válik
 
 
Az Abhyanga ayurvédikus masszázst lezáró swedana, meleg gőzöléssel történő izzasztó kezelése többfajta hatást eredményez:
-   az izmok görcsös, merev állapota megszűnik a meleg gőz hatására
-   a pórusok a hő hatására kitágulnak, s az olajok így mélyre szivárognak, hogy ott fejtsék ki harmonizáló hatásukat
-   a test méreg- és salakanyagai felpuhulnak, majd a verejtékmirigyeken, valamint székelés és vizelés útján eltávolodnak
 
 
 Az Abhyanga ayurvédikus masszázs nem csak szólóban, de 2 masszőztől is igénybevehető ún. ayurvédikus szinkronmasszázs formában. Ilyenkor a kezelést időtartama 60 perc.
 
Ajánljuk figyelmébe az Abhyanga ayurvédikus masszázst akár egyedi ajándékként is. Figyelmes gesztus nászajándékként, családi események során (születés- és névnapok), a család bármely tagja részére. Masszázsbérletek kaphatók 1, 5 és 10 alkalmas kivitelben is. Egyéni igény esetén kérje személyreszabott ajánlatunkat!
 

 

 
RocketTheme Joomla Templates